Over ons

Sipke Bosma

Sipke Bosma

Advocaat vastgoed

Sipke is een nuchtere Fries, sportfanaat, gezinsman en sinds 2005 advocaat. Hij heeft 10 jaar gewerkt bij een van de grote kantoren in het noorden van het land en zich daar gespecialiseerd in het vastgoedrecht, onder meer door het volgen van de post-academische Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht en de werkervaring die hij heeft opgedaan.

Sipke zal u geen praatjes verkopen. Zijn kracht is om in heldere bewoordingen te vertellen waar de schoen wringt, hoe dat het beste kan worden opgelost en wat u dat gaat kosten.

Door te werken, zowel extern als intern, voor veel woningcorporaties in het noorden van Nederland, heeft Sipke op dit gebied bijzondere kennis en ervaring.

Lidmaatschappen:

 • Vereniging Vastgoed Juristen
 • Friesche Vastgoedsociëteit
 • JCI De Friese Wouden

Sipke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Bouwrecht/vastgoedrecht

– Huurrecht woon- en bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Telefoon: 06-21691875

E-mail: sipke@bosmavanast.nl

Ilse van Ast

Ilse van Ast

Advocaat vastgoed

Ilse van Ast is doortastend, oplossingsgericht en toegankelijk. Heeft haar ervaring opgedaan bij twee grote kantoren in het noorden van het land en een niche kantoor in Arnhem, gespecialiseerd in het appartementsrecht.

Ilse adviseert en procedeert over allerhande vastgoedrechtelijke vraagstukken. Zij heeft de postacademische Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht met goed gevolg afgelegd en mag zich dus met recht specialist op dit gebied noemen.

In het bijzonder is zij gespecialiseerd in het appartementsrecht waardoor zij niet alleen vele VvE’s (en haar beheerders) door heel Nederland bijstaat, maar ook recreatieparken, eigenaren van recreatiewoningen, verhuurbemiddelaars, beheerders en (beheer)verenigingen. Ilse heeft daarnaast veel ervaring in de begeleiding bij aan- en verkoop van onroerend goed. Een van de redenen waarom zij columns schrijft voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Ook heeft Ilse zich toegelegd op het bouwrecht. In dat kader legde zij met goed gevolg de specialistenopleiding Privaatrechtelijk Bouwrecht van het instituut voor Bouwrecht af. Ilse en Sipke werken voor een aantal (grote) woningcorporaties uit het noorden van het land, waardoor ook Ilse veel kennis heeft over  “corporatie wet- en regelgeving”

Lidmaatschappen:

 • Oprichter en voormalig president Lions Heerenveen 2.0
 • Secretaris  Special Sporters Fonds Fryslân
 • Oprichter en voorzitter FIKKS (Friese Ideële Kinderkookschool)
 • Ambassadeur JNO (VNO-NCW) provincie Fryslân
 • Raad van Toezicht Innofest
 • Ledenraad Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland
 • Vereniging Vastgoed Juristen
 • Juristenvereniging Appartementsrecht
 • Vereniging voor Bouwrechtadvocaten

Ilse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Bouwrecht/vastgoedrecht

– Huurrecht woon- en bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Telefoon: 06-47686079

E-mail: ilse@bosmavanast.nl

Wij zijn maatschappelijk betrokken en steunen de volgende initiatieven: