Over ons

Vastgoedadvocaten voor de juiste prijs.

Ook wij zien dat wonen in Nederland steeds duurder wordt. Als woningcorporatie wil je daarom slim omgaan met de uitgaven. Bosma | van Ast vastgoedadvocaten staat voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Geen overhead. Geen groot kantoor. Wij staan voor persoonlijk advies.

Onze klanten zien ons dan ook vaak als collega’s. Hoe moet ik met deze huurder omgaan? Bouw ik zo een correct dossier op? Korte lijnen voor dat soort vragen en meedenken over juridische vraagstukken bieden veel voordelen voor corporaties en organisaties. Want soms is de juridische route in de praktijk niet altijd de beste oplossing.

Wij zijn transparant over onze tarieven en door onze ervaring kunnen wij, vooraf, een reële inschatting van de kosten maken. Wij kunnen worden ingeschakeld op de traditionele wijze (‘uurtje factuurtje’). Ons uurtarief bedraagt € 220,– exclusief BTW. Wij brengen geen kantoorkosten in rekening.

Alternatieve mogelijkheden in honorering

  • Staffelafspraken. Door vooraf een afgesproken vast bedrag per (soort) zaak of per fase van een zaak vast te stellen weet je precies welke kosten je als corporatie jaarlijks kwijt bent aan gerechtelijke procedures. 
  • Volumekorting. Boven een bepaalde prijs wordt het uurtarief lager, of wordt een kortingspercentage berekend over het geheel.
  • Beperkt bedrag. Met een urenplafond: declaraties tegen uurtarief tot een maximaal aantal uren. Daarboven worden de uren niet gedeclareerd en komen voor ons risico.
  • Periodiek een vast bedrag. In abonnementsvorm. Een vaste prijs per jaar of per maand per thema of voor alle zaken samen. Als voorbeeld. Je beschikt over een aantal verhuurbare eenheden. Voor een vaste prijs per maand of per jaar verrichten wij alle incassowerkzaamheden (aanmaningen en indien nodig een incasso- of ontruimingsprocedure) wanneer er een huurachterstand ontstaat.

Juridische ondersteuning nodig?

Tijdelijk project expertise nodig die ‘in house’ niet aanwezig is? Wij kunnen fungeren als ‘flexibele schil’ van jullie organisatie;

Ons vastgoed team

Ilse van Ast vastgoedadvocaat

Ilse van Ast

vastgoed advocaat

Ilse is doortastend, oplossingsgericht en toegankelijk. Ilse adviseert en procedeert over allerhande vastgoedrechtelijke vraagstukken. In het bijzonder is zij gespecialiseerd in het appartementsrecht waardoor zij niet alleen vele VvE’s en haar beheerders bijstaat, maar ook recreatieparken, eigenaren van recreatiewoningen, verhuurbemiddelaars, beheerders en (beheer)verenigingen.

Telefoon: 06-47686079
E-mail: ilse@bosmavanast.nl

Sipke Bosma vastgoedadvocaat

Sipke Bosma

vastgoed advocaat

Sipke is een nuchtere Fries, sportfanaat, gezinsman. Hij is gespecialiseerd in het vastgoedrecht en wordt veel ingeschakeld door woningcorporaties. Sipke zal u geen praatjes verkopen. Zijn kracht is om in heldere bewoordingen te vertellen waar de schoen wringt, hoe dat het beste kan worden opgelost en wat u dat gaat kosten.

Telefoon: 06-21691875
E-mail: sipke@bosmavanast.nl

Annemieke Brouwer-Wemekamp

juridisch assistent

Annemieke is gestructureerd, behulpzaam en een kei in ontzorgen. Haar kennis heeft ze opgebouwd bij meerdere advocatenkantoren. Heeft een passie voor Friese paarden en praat er dan ook graag over. Haalt energie uit het goed oplossen van elke opdracht, want “iedere zaak is een verhaal apart”.

Telefoon: 0512-792014
E-mail: secretariaat@bosmavanast.nl

Prepaid = korting

Vooraf met korting een aantal uren inkopen en deze gebruiken deze wanneer ze nodig zijn. In plaats van ons gebruikelijke uurtarief van € 220,- ex BTW betaal je bij een prepaid kaart van 10 uren € 210,- ex BTW per uur en bij een prepaid kaart van 20 uren € 205,- ex BTW per uur.

72%

Van onze werkzaamheden zetten wij in voor Woning-corporaties

Rechtsgebieden

De hierna genoemde advocaten hebben zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

Mr S. Bosma staat geregistreerd op huurrecht;
Mr I. van Ast staat geregistreerd op huurrecht en vastgoedrecht.

Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.