Vereniging van Eigenaars

Het appartementsrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Het is daarom ook niet vreemd dat (besturen van) VvE’s geregeld tegen vragen aanlopen en tussen de eigenaren onderling nogal eens discussie ontstaat omdat men niet precies weet welke regels gelden binnen de VvE.

 

Veel voorkomende vragen voor een Vereniging van Eigenaars zijn

Wie betaalt wat binnen een VvE en waarom, is de VvE verantwoordelijk voor een bepaald gedeelte in een gebouw of zijn de eigenaren dat zelf, hoe komt de besluitvorming binnen een VvE tot stand en wat kan een VvE doen als een eigenaar zomaar een verbouwing uitvoert? Dit soort, en vele andere, vragen zien wij regelmatig voorbij komen.

 

Door uitgebreide en ingewikkelde regelgeving die geldt voor VvE’s is het logisch dat een VvE bestuur (vaak dankbaar ingevuld door vrijwilligers) niet altijd adequaat kan inspelen op diverse vraagstukken die binnen een VvE spelen. Wat het extra lastig maakt is dat men binnen een appartementencomplex veel met elkaar te maken heeft en het dus belangrijk is om de verhoudingen goed te houden. Dat vraagt enerzijds om gedegen kennis en anderzijds aandacht voor de verhoudingen.

 

Omdat ook van een professioneel beheerder in de meeste gevallen niet gevraagd kan worden om op juridische vraagstukken in te spelen, is het belangrijk dat juridische vraagstukken kunnen worden voorgelegd aan iemand met veel ervaring op dit gebied. Zowel Sipke als Ilse heeft ruime ervaring op het gebied van het appartementsrecht en kunnen helpen bij diverse vraagstukken die binnen uw VvE spelen.

VvE-abonnement

Sipke en Ilse kunnen inspelen op losse vraagstukken, maar ook bestaat voor VvE’s de mogelijkheid om een VvE-abonnement af te nemen. Met het afnemen van een VvE-abonnement kan een VvE onbeperkt gebruik maken van de juridische kennis van Sipke en Ilse. Bij een abonnement hoort ook het voeren van procedures namens de VvE.

 

Iets voor jullie VvE?

Wil je meer informatie ontvangen over ons VvE-abonnement neem dan contact met ons op of bel 0512-792014.

VvE’s en woningcorporaties

Naast de begeleiding van VvE’s en appartementseigenaren hebben Sipke en Ilse veel ervaring met het begeleiden en adviseren van woningcorporaties die bij het uitponden van hun woningvoorraad tegen VvE- vraagstukken aanlopen.

 

VvE’s en recreatieparken

Niet alleen hoogbouw wordt gesplitst in appartementsrechten, maar tegenwoordig worden ook veel reacreatieparken, jachthavens, parkeerplaatsen en multifunctionele gebouwen gesplitst in appartementsrechten. Ook wanneer daarover vragen bestaan, helpen wij graag.

 

Ondersteuning of advies nodig?

Naast adviseren en procederen kunnen wij de VvE ook begeleiden bij het wijzigen van de splitsingsakte, het opstellen of wijzigen van het huishoudelijk reglement en het maken van een gebruikersverklaring.

Ilse van Ast heeft gewerkt bij een nichekantoor in Arnhem dat gespecialiseerd is in het appartementsrecht en van waaruit zij meer dan honderd VvE’s heeft bijgestaan. Tevens is zij lid van de Juristenvereniging appartementsrecht.

Wat onze opdrachtgevers zeggen

“Ilse is inhoudelijk sterk, werkt snel, aandachtig en doelgericht. Als cliënt heb je het volste vertrouwen in de mate waarin jouw zaak aandacht krijgt en er maatwerk wordt geleverd door je advocaat. Mijn vertrouwen heeft Ilse dubbel en dwars verdiend. Ik vind haar bovendien zeer toegankelijk en prettig in de omgang. Kortom, als iemand een advocaat op huurrechtelijk gebied nodig heeft, zal ik hem of haar zeker adviseren om met Bosma | van Ast vastgoedadvocaten te bellen”.

Elias Wittenberg - medewerker bewonerszaken
Lefier

Regelmatig heb ik contact met Sipke over lopende zaken. Dit contact verloopt altijd erg prettig en ik heb Sipke leren kennen als een zeer betrokken en kundig persoon waar het fijn sparren mee is en die met gedegen oplossingen komt”.

Adviseur bewonerszaken
Elkien

“Samen met mijn collega woonconsulenten, benader ik Ilse regelmatig voor diverse huurrecht gerelateerde zaken. Ik ervaar haar als een erg pragmatisch, meedenkend en kundige advocaat, die dicht bij de klant blijft staan”.

Xandra Meijer-Bonnema - woonconsulent sociaal
Thús Wonen

Ilse is een deskundige jurist die wij met regelmaat inzetten voor het tot stand brengen van overeenkomsten of advies daarover. Ze heeft een praktische en oplossingsgerichte werkwijze en een snelle responstijd. Ilse heeft een aangename manier van communiceren waarbij formeel en informeel goed afgewogen gebruikt wordt”.

Hans van Esschoten - projectleider huisvesting
Patyna

“Ik zie Sipke aan de ene kant als een zeer gedegen bouwrechtadvocaat en aan de andere kant als een juridische professional die bij een (dreigend) juridisch geschil serieus met zijn cliënt meedenkt. Hij houdt daarbij een goed oog voor onze belangen. Daarnaast is het contact met Sipke gemakkelijk gelegd waardoor ik snel weet waar ik aan toe ben.”.

Harrit Wester - juridisch adviseur
Nijestee

Sipke Bosma en Ilse van Ast hebben door hun laagdrempelige insteek, enthousiaste benadering en continue actuele juridische kennis een basis gelegd voor een lange vertrouwde relatie. Bovendien weten zij op een creatieve wijze het maximale resultaat te behalen”.

Steven Nijsingh - rentmeester en vastgoedjurist

Gemeent Heerenveen & Noordoostpolder

Of het nu een korte vraag is m.b.t. tot VvE’s of het is een langer juridisch traject, ik krijg altijd een heel praktisch advies waar ik in mijn dagelijks werk direct verder mee kan. Afspraken worden nagekomen en een vraag wordt snel opgepakt. Een prima basis voor een goede samenwerking”.

Wouter Slagter - coördinator VvE
Actium

“Ik ervaar Sipke als een zeer kundige advocaat waarmee het altijd goed samenwerken is. Zijn nuchtere instelling en kalmte draagt hier zeker aan bij. Sipke handelt en schakelt snel, is nauwkeurig en doortastend en weet eventuele risico’s in procedures vooraf goed in te schatten. Al sparrend komen we altijd tot de beste aanpak in iedere zaak”.

Mathilde Groeneveld - medewerker bewonerszaken
Lefier