Onze voordelen

Sparringspartner

Korte lijntjes en onze no-nonsense aanpak vinden onze opdrachtgevers prettig. Wij worden regelmatig gebeld om even te sparren over een juridisch vraagstuk. Je kunt ons zien als een juridisch verlengstuk van jullie organisatie. Deze korte lijntje maken processen makkelijker en zorgen ook voor snelle en correcte oplossingen binnen corporaties en organisaties.

Prijs/kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om scherp te blijven met ons tarief. Dit levert een voordeel op voor onze klanten en woningcorporaties. Zo dragen we bij om huurprijzen en woonkosten behapbaar te houden. Kies slim en maak ook kennis met de vastgoedrecht specialisten Sipke Bosma en Ilse van Ast.

Kennis delen

Kennisoverdracht vinden wij belangrijk. De ervaring leert dat heel veel werkzaamheden door de organisatie zelf gedaan kunnen worden wanneer de kennis van medewerkers goed op peil is. Wij helpen graag om deze kennis op peil te brengen. Kennisdeling kan op veel verschillende manieren. Wij stellen bijvoorbeeld een workshop/cursus samen over een gewenst vastgoed gerelateerd onderwerp of wij coachen bij individuele dossiers. Daarnaast kunnen wij meedenken over de mogelijkheden om meer uniformiteit in dossierbehandeling binnen de organisatie te borgen via het platform Judoca. Een uniforme werkwijze draagt namelijk bij aan efficiëntie en kwaliteit.

Tijdelijke ondersteuning

Het is mogelijk om ons voor een bepaalde periode binnen een organisatie werkzaamheden te laten verrichten. Bijvoorbeeld wanneer voor een bepaald project expertise gewenst is die ‘in house’ niet aanwezig is, wanneer tijdelijke opvang noodzakelijk is bij uitval van een medewerker of wanneer binnen de organisatie (tijdelijk) meer werk dient te worden verzet dan de organisatie aan kan. Wij kunnen in dat geval fungeren als ‘flexibele schil’ van de organisatie.

Wat onze opdrachtgevers zeggen

“Ilse is inhoudelijk sterk, werkt snel, aandachtig en doelgericht. Als cliënt heb je het volste vertrouwen in de mate waarin jouw zaak aandacht krijgt en er maatwerk wordt geleverd door je advocaat. Mijn vertrouwen heeft Ilse dubbel en dwars verdiend. Ik vind haar bovendien zeer toegankelijk en prettig in de omgang. Kortom, als iemand een advocaat op huurrechtelijk gebied nodig heeft, zal ik hem of haar zeker adviseren om met Bosma | van Ast vastgoedadvocaten te bellen”.

Elias Wittenberg - medewerker bewonerszaken
Lefier

Regelmatig heb ik contact met Sipke over lopende zaken. Dit contact verloopt altijd erg prettig en ik heb Sipke leren kennen als een zeer betrokken en kundig persoon waar het fijn sparren mee is en die met gedegen oplossingen komt”.

Adviseur bewonerszaken
Elkien

“Samen met mijn collega woonconsulenten, benader ik Ilse regelmatig voor diverse huurrecht gerelateerde zaken. Ik ervaar haar als een erg pragmatisch, meedenkend en kundige advocaat, die dicht bij de klant blijft staan”.

Xandra Meijer-Bonnema - woonconsulent sociaal
Thús Wonen

Ilse is een deskundige jurist die wij met regelmaat inzetten voor het tot stand brengen van overeenkomsten of advies daarover. Ze heeft een praktische en oplossingsgerichte werkwijze en een snelle responstijd. Ilse heeft een aangename manier van communiceren waarbij formeel en informeel goed afgewogen gebruikt wordt”.

Hans van Esschoten - projectleider huisvesting
Patyna

“Ik zie Sipke aan de ene kant als een zeer gedegen bouwrechtadvocaat en aan de andere kant als een juridische professional die bij een (dreigend) juridisch geschil serieus met zijn cliënt meedenkt. Hij houdt daarbij een goed oog voor onze belangen. Daarnaast is het contact met Sipke gemakkelijk gelegd waardoor ik snel weet waar ik aan toe ben.”.

Harrit Wester - juridisch adviseur
Nijestee

Sipke Bosma en Ilse van Ast hebben door hun laagdrempelige insteek, enthousiaste benadering en continue actuele juridische kennis een basis gelegd voor een lange vertrouwde relatie. Bovendien weten zij op een creatieve wijze het maximale resultaat te behalen”.

Steven Nijsingh - rentmeester en vastgoedjurist

Gemeent Heerenveen & Noordoostpolder

Of het nu een korte vraag is m.b.t. tot VvE’s of het is een langer juridisch traject, ik krijg altijd een heel praktisch advies waar ik in mijn dagelijks werk direct verder mee kan. Afspraken worden nagekomen en een vraag wordt snel opgepakt. Een prima basis voor een goede samenwerking”.

Wouter Slagter - coördinator VvE
Actium

“Ik ervaar Sipke als een zeer kundige advocaat waarmee het altijd goed samenwerken is. Zijn nuchtere instelling en kalmte draagt hier zeker aan bij. Sipke handelt en schakelt snel, is nauwkeurig en doortastend en weet eventuele risico’s in procedures vooraf goed in te schatten. Al sparrend komen we altijd tot de beste aanpak in iedere zaak”.

Mathilde Groeneveld - medewerker bewonerszaken
Lefier

Maar je kunt ons ook inzetten voor de gebruikelijke dossierbehandeling. 

Onze tip voor woningcorporaties

Judoca geeft medewerkers van woningcorporaties gestructureerde informatie en juridische content over hoe te handelen op het juiste moment. Zo wordt automatisch een juridisch correct dossier opgebouwd.

Per medewerker, per onderwerp of per gebied kan worden bekeken welke dossiers er op dat moment lopen, welke acties daarin zijn verricht en wat de actuele stand van zaken is. Dossierevaluaties worden hierdoor makkelijker, direct ingrijpen is mogelijk in het geval van een escalatie en ook het opmaken van rapportages is met Judoca een fluitje van een cent.